Više o nama

Moje ime je Ana Bertić i već više od deset godina pomažem poduzetnicima da stvore uspješne i profitabilne turističke destinacije kojima oduševljavaju posjetitelje.

Prve korake prema ruralnom turizmu napravila sam još 2007. godine. Izgradivši kuću za odmor u Lici, bila sam doslovno pionir te djelatnosti u tome kraju.

Komentari koje sam slušala su bili obeshrabrujući.

Ali, vidjela sam prilike koje drugi nisu, imala sam viziju i u deset godina rada ugostila sam mnoge oduševljene goste i uspješno se bavila iznajmljivanjem.

Već tada sam to radila sa velikom posvećenosti prema gostima.

Dokaz za to je knjiga dojmova prepuna zapisa o mojoj susretljivosti u “kućici koja odiše toplinom i ljubavlju” i kreativnim sadržajima koje sam nudila.

Kako je sve počelo?

Svoja prva znanja i iskustva o tematskim parkovima, manifestacijama i razvoju destinacija stjecala sam radeći šest godina za tada sve popularniju manifestaciju Božićna bajka kod obitelji Salaj u Čazmi.

Kompetencije koje sam stekla kao voditeljica manifestacija i njihovog imanja su mnogobrojne. Od idejnog planiranja, organizacije poslovanja, nabave, marketinga pa sve do realizacije projekata.

O mojem predanom radu i kompetencijama govori podatak da smo za manifestaciju 2010.g. primili 25000 posjetitelja, dok smo pet godina kasnije u 2016.g, ostvarili odličnih 78000 posjetitelja.

Nova stranica i velika promjena u karieri

Nakon osamostaljenja preuzela sam inicijativu i pokrenula novi projekt u Sloveniji u tematskom parku Mozirski gaj kod Celja pod imenom Božićna bajka Slovenije.

Projekt se već u začetku pokazao kao vrlo uspješan.

Danas je tek četiri godine star, a za vrijeme adventa manifestaciju posjeti oko 40000 posjetitelja.

Manifestacije su dodatno su osnažile grad Mozirje kao destinaciju, a značaj manifestacije potvrdio nam je i predsjednik Republike Slovenije g. Borut Pahor, koji nas svojim dolascima podržava.

revitalizacija-uredaja

Osim adventske manifestacije, u Sloveniji sam idejni začetnik i realizator projekta pod imenom Začarano selo.

To je u naravi tematski vrt-igralište koji na kreativan način educira djecu i odrasle o aktualnim temama. Ovaj  projekt živi je primjer naših vizija o važnosti tematskih parkova kao pokretača i nositelja razvoja ruralnih destinacija.

Nastupanje na skandinavskom tržištu

Realizirala sam dva projekta i na skandinavskom tržištu, na što sam posebno ponosna.

Prilika da svoje znanje ambijentalnog ukrašavanja lampicama implementiram u trgovački centar u Švedskoj pretvorile se u dugoročnu suradnju.

Također, rad u bitno različitoj kulturi života i djelovanja omogućio mi je da još bolje i više razvijem svoje sposobnosti.

U mnogim projektima bila sam pozvana kao suradnik, tako su ostvareni mnoge predivne manifestacije koje i danas uspješno posluju.

Veliku pažnju pridajem stručnom usavršavanju.

Završila sam specijalizaciju za poslovni management kontinentalnog turizma na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu.

Nedavno sam završila i specijalistički program „Akademija Izgradi uspješan biznis“,  koju vodi mentorica Marina Kolar iz tvrtke Konekta. Marina je stručnjakinja za razvoj biznisa, karijera i kompetencija certificirana trenerica CH-Q metode, Švicarskog programa upravljanja karijerom i kompetencijama te razvoj potencijala.

Kako pomažem poduzetnicima?

Vrlo sam empatična prema mojim kolegama u struci koji se na našem tržištu bore za uspjeh svoje djelatnost i nastojim im pomagati gdje god mogu.

Zbog toga pišem članke i vodim blog na web stranici moje tvrtke, na društvenim mrežama aktivno pišem o zajedničkim teškoćama i predlažem rješenja, a jednom mjesečno izdajem besplatan bilten sa aktualnim sadržajem i rado ga dostavljam zainteresiranim kolegama.

Smatram da je jedan o ključeva uspjeha razvoja destinacije u zajedništvu i to snažno zastupam.

Upornost, volja i strast prema poslu doveli su me do toga da znam kako ispravno upotrijebiti postojeće resurse i iskustva u stvaranju profitabilnih i smislenih destinacija.

I vaša može biti jedna od njih!