Kompetencije

Moje ime je Ana Bertić i već više od deset godina pomažem poduzetnicima da stvore uspješne i profitabilne turističke destinacije kojima oduševljavaju posjetitelje.

Prve korake prema ruralnom turizmu napravila sam još 2007. godine. Izgradivši kuću za odmor u Lici, bila sam doslovno pionir te djelatnosti.

Vidjela sam prilike koje drugi nisu, imala sam viziju i punih deset godina uspješno sam se bavila ruralnim turizmom.

Već tada sam to radila sa velikom posvećenosti prema gostima kao što to i danas radim prema posjetiteljima i mojim klijentima.

Dokaz za to je knjiga dojmova prepuna zapisa o mojoj susretljivosti, kreativnosti i kvalitetnim sadržajima koje sam kreirala.

Ruralni turizam

Svoja znanja i iskustva o tematskim parkovima, manifestacijama i razvoju ruralnih destinacija stjecala sam radeći 6 godina za tada sve popularniju manifestaciju Božićna bajka kod obitelji Salaj u Čazmi.

Kompetencije koje sam stekla kao organizator događanja su mnogobrojne.

Naučila sam metode idejnog planiranja, organizaciju poslovanja, efikasan marketinga, pa sve do uspješne realizacije projekata.

O mojem predanom radu i kompetencijama govori podatak da je manifestaciju 2010.g. posjetilo 25000 posjetitelja, dok samo pet godina kasnije u 2016.g, ostvareno je odličnih 78 000 posjetitelja.

Kako sam stvorila iskorak u karijeri

Željela sam još više napredovati što me potaklo da poduzmem novu inicijativu i pokrenula sam projekt u Sloveniji u tematskom parku Mozirski gaj kod Celja pod imenom Božićna bajka Slovenije.

Projekt se već u začetku pokazao kao vrlo uspješan. Za vrijeme adventa manifestaciju posjeti oko 40000 posjetitelja.

Manifestacije su dodatno osnažile grad Mozirje kao turističku destinaciju. U projekt smo uključili i gospodarske interese lokalne zajednice, ali pazimo i na destinacijsku ravnotežu. Značaj manifestacije potvrdio nam je i predsjednik Republike Slovenije, koji nas svojim dolascima podržava.

revitalizacija-uredaja

U Sloveniji sam idejni začetnik i realizator tematskog igrališta pod imenom Začarano selo.

To je tematski vrt za djecu u kojem posjetitelji pronalaze kreativnost, edukaciju i zabavu. Sadržaji ovog projekta usmjereni su na edukaciju u važnim društvenim temama za djecu i odrasle. Ovaj  projekt je primjer moje vizije o važnosti tematskih parkova kao pokretača i nositelja razvoja ruralnih destinacija.

Ulazak u skandinavsko tržište i daljnji razvoj

Do sada sam realizirala dva projekta i na skandinavskom tržištu.

Prilika da svoje znanje i tehnike ambijentalnog ukrašavanja lampicama implementiram u projekt u Švedskoj pretvorila se u dugoročnu suradnju i otvorila mi je nove prilike.

Rad u bitno različitoj kulturnoj sredini omogućio mi je da još bolje i više razvijem svoje sposobnosti, steknem nova iskustvena znanja.

Važnost stručnog usavršavanja

Završila sam specijalizaciju po FBA programu za poslovni management kontinentalnog turizma, na Ekonomskom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu.

Nedavno sam završila i specijalistički program „Akademija Izgradi uspješan biznis“,  koju vodi Marina Kolar stručnjakinja za razvoj biznisa, karijera i kompetencija certificirana trenerica CH-Q metode, Švicarskog programa upravljanja karijerom i kompetencijama te razvoj potencijala.

Moje kompetencije prepoznate su na tržištu te sam postala kolumnistica poslovnog časopisa Poduzetnik, u kojem svaki mjesec pišem o aktualnim temama na temu turizma.

Kako i zbog čega vam pomažem

Kad stvaram turističke destinacije i sadržaje vjerujem u njihovu budućnost. Stvaram ih na inovativan način da budu atraktivni, profitabilni i samoodrživi.

Jednostavno, volim graditi uspješan turizam.

Vjerujem da je zajednički napredak izuzetno važan kako bi brže napredovali. Zbog toga pišem korisne članke na BLOGU ove stranice, na mojoj FACEBOOK stranici aktivno pišem o zajedničkim teškoćama i predlažem rješenja, a jednom mjesečno izdajem besplatan newsletter sa aktualnim sadržajima.

Smatram da je jedan o ključeva uspjeha razvoja ruralnih destinacija u zajedništvu i to snažno zastupam.

Upornost, volja i strast prema poslu doveli su me do toga da znam kako ispravno upotrijebiti postojeće resurse i iskustva u stvaranju profitabilnih i smislenih destinacija.

I vaša može biti jedna od njih!